Bacteriën in beeld: filmvertoning Dansen met gehoornde dames & nagesprek

GAIN en ABR Zorgnetwerk Brabant
20 nov
19:45

GAIN en ABR Zorgnetwerk Brabant presenteren een filmavond over antibioticaresistentie. We zien de bijzondere film DANSEN MET GEHOORNDE DAMES van Onno Gerritse. Na afloop gaan we in gesprek met prof. dr. Jaap Wagenaar en dr. Mireille Wulf.

DANSEN MET GEHOORNDE DAMES

Wat gebeurt er als een boerenstel van de ene op de andere dag stopt met het toedienen van antibiotica aan hun koeien, als ze hen geen vaccinaties meer geven en hen hun horens laten behouden? Wat gebeurt er met de bodem als er alleen nog maar natuurlijk mest op wordt gestrooid? Welke gevolgen heeft dat voor de kaas die vervolgens geproduceerd wordt?

Jan Dirk en Irene van de Voort proberen dit uit. De dieren en bodem lijken volledig uit balans te raken en het bedrijf begint te wankelen. Maar dan begint de natuurlijke kringloop zich te herstellen.

Dansen met Gehoornde Dames vertelt een verhaal over lef en eigenzinnigheid, over nieuwe wegen zoeken en oude kennis vinden. Over observeren van en samenwerken met de natuur. Het is vooral een verhaal over vinden dat het anders moet en er net zo lang in blijven geloven totdat er verandering plaatsvindt.

 

NAGESPREK

Na afloop gaan we in gesprek met prof. dr. Jaap Wagenaar en dr. Mireille Wulf. Dit programma komt tot stand dankzij Zorgnetwerk GAIN en ABR Zorgnetwerk Brabant.

Accreditatie wordt aangevraagd bij de V&VN, VHIG en voor huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten.ONDERDEEL VAN:
FILMSPECIALS