WESTERN STARS & THE BRUCEBAND

Bruce Springsteen
17 nov

Met Western Stars, het eerste studioalbum van Springsteen in vijf jaar, slaat de legendarische singer-songwriter een nieuwe weg in, waarbij hij echter zijn roots niet vergeet. De gelijknamige documentaire biedt fans over de hele wereld de enige kans om Springsteen alle dertien songs op het album te zien spelen, ondersteund door een band en een volledig orkest, onder het kathedraalachtige dak van zijn bijna 100 jaar oude schuur.

In samenwerking met De Effenaar vertonen we de documentaire eenmalig in combinatie met een optreden van The Bruceband


English below

De documentaire behandelt de thema's liefde en verlies, eenzaamheid, familie en de onverbiddelijk voortschrijdende tijd. De film roept het beeld op van het Amerikaanse Westen - zowel het mythische Westen als de harde werkelijkheid - en vertelt met archiefbeelden, muziek en Springsteen’s persoonlijke bespiegelingen het verhaal van Western Stars.

Thom Zimny regisseerde de film samen met Springsteen, die hiermee zijn regiedebuut maakt. Western Stars, het 19de studioalbum van Springsteen, is wereldwijd succesvol. Het bereikte de nummer 1-positie in de iTunes-hitlijsten op elk continent. Het album ontving ook lovende recensies, met bewoordingen als ‘briljant’, ‘betoverend’, ‘prachtig’ en ‘een meesterwerk. 

The Bruceband

The Bruceband bestaat al ruim 10 jaar en is inmiddels een begrip bij de Springsteen kenners in binnen-en buitenland. Het streven van de band is om een show neer te zetten zoals je dat bij Bruce Springsteen en zijn E-Street Band ook kunt verwachten. De bandleden zijn perfect op elkaar ingespeeld en de energie en het enthousiasme straalt bij elk optreden van het podium af. “Plezier op het podium maken en alles geven is het motto”. De band ziet het als een groot compliment dat ze regelmatig te horen krijgen dat hun optreden dichtbij “het origineel komt”. 

Na afloop van de documentaire Western Stars treedt The Bruceband een uur op in onze Podiumzaal! 

Regie
Bruce Springsteen
Speelduur
84 min
Jaar
2019
Land
Verenigde Staten
Taal
Engels, Ondertiteling:Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden

ENGLISH

With Western Stars, the first studio album from Springsteen in five years, the legendary singer-songwriter is taking a new path, while not forgetting his roots. The eponymous documentary is the only chance to see Springsteen play all thirteen songs on the album, supported by a band and a full orchestra, under the cathedral-like roof of his nearly 100-year-old barn.

In collaboration with De Effenaar, we screen the documentary in combination with a performance by The Bruceband.

The Bruceband

The Bruceband has been around for more than 10 years and has become well-known among Springsteen fans in the Netherlands and abroad. The band's ambition is to put on a show like you can expect from Bruce Springsteen and his E-Street Band. The band members are perfectly attuned to each other and the energy and enthusiasm radiates from the stage at every performance. "Having fun on stage and giving everything is the motto". The band sees it as a big compliment that they are regularly told that their performance is close to the original.

After the documentary Western Stars, The Bruceband will perform for an hour in our Podiumzaal!