za 23 nov 15:30

Kapsalon Romy

Mischa Kamp
23 nov
15:30

Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer.

Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

Van de makers van Minoes en Het Paard van Sinterklaas verschijnt dit najaar Kapsalon Romy in de Nederlandse bioscopen.

Regie
Mischa Kamp
Speelduur
92 min
Jaar
2019
Land
Nederland
Taal
Nederlands, Ondertiteling:Engels (Zaal 4)
  • Niet schadelijk / alle leeftijden

Deze film is toegankelijk voor alle leeftijden, maar wij adviseren 8+.

ONDERDEEL VAN:
ENGLISH SUBS
JEUGDFILMS

Regisseur Kamp (Het Paard van Sinterklaas) bewijst eens te meer een fantastische regisseur van kinderen te zijn, en levert ondanks de zware thema’s – scheiding, dementie – een energieke, inspirerende en bovenal eerlijke film af. Het prettig eigenzinnige scenario is van Tamara Bos.

★★★★ VPRO Cinema