Dolor y gloria

Pedro Almodóvar
12
nov
-
20
nov

English below

Dolor y gloria is de nieuwe film van Spaanse meester Pedro Almodóvar (Los Abrazon Rotos, Volver, Todo Sobre Mi Madre), waarin een regisseur op leeftijd terugblikt op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt. Met prachtige rollen voor steracteurs Antonio Banderas en Penélope Cruz. 

Salvador Mallo (Antonio Banderas) heeft al in geen jaren een film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto (Asier Etxeandia). De twee worden eindelijk weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd.

De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd en zijn moeder (Penélope Cruz) wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen.

Oscarwinnende regisseur Pedro Almodóvar noemde zijn 21e film de meest persoonlijke tot nu toe. Dolor y gloria ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar Antonio Banderas de prijs voor Beste Acteur won. Na Los Amantes Pasajeros (2013) betekent Dolor y gloria de tweede samenwerking van Banderas en Penélope Cruz in een film van Almodóvar.

Regie
Pedro Almodovar
Cast
Antonio Banderas, Penélope Cruz, Julieta Serrano, Leonardo Sbaraglia
Speelduur
114 min
Jaar
2019
Land
Spanje
Taal
Spaans, Ondertiteling:Nederlands of Engels (Zaal 4)
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Grof taalgebruik

ENGLISH

A film director reflects on the choices he's made in life as past and present come crashing down around him.

Elke film die Pedro Almodóvar de afgelopen veertig jaar heeft gemaakt, was persoonlijk, maar dit is een openbaring. Een venster naar zijn ziel. Een psychogeografie..

★★★★ Trouw