Een Gevoel van Zwart + Q&A

Gerben Zevenbergen
23 okt
19:30

Hoe maak je kunst als je blind bent? In deze documentaire volgen we de blinde kunstenaar George Kabel (1955) uit Eindhoven. George is beeldhouwer en een van de 800 Nederlanders die lijdt aan het syndroom van Usher.

Het verhaal van George Kabel is het verhaal van het overwinnen van een grote tegenslag, het opnieuw betekenis geven aan het leven waarin eerst zijn zicht verdween en hij nu ook volledig doof wordt. We zien George aan het werk in zijn atelier, bezoekers rondleidend bij z’n werk in het van Abbemuseum en als hoofdgast op de workshop Voel en Zie in Rotterdam.

Op 1 december 2018 is de film in première gegaan tijdens het Eindhovens Film Festival. Het auditorium van het Van Abbemuseum zat meer dan bomvol en de reacties achteraf waren overweldigend. Nu zie je deze documentaire bij het Natlab. Na afloop van de film zijn George Kabel en Petra van Bommel aanwezig voor een Q&A.

George Kabel is filosoof en kunstenaar. Nadat hij blind is geworden door het syndroom van Usher heeft hij zichzelf opnieuw uitgevonden en zich toegelegd op kunst voor het tastzintuig.

Petra van Bommel is filmkundige. Na jarenlang als public registercontroller te hebben gewerkt, is ze haar kennis van film, financiën en bedrijfsvoering gaan combineren in de productie van film. Haar eerste film is geproduceerd, de tweede komt eraan. Petra werkt ook nog steeds als controller bij publieke organisaties en treedt op als adviseur voor fondsen en subsidies voor kunst, cultuur en maatschappij.

Regie
Gerben Zevenbergen
Speelduur
30 min
Jaar
2018
Taal
Nederlands