di 10 dec 20:00

Boekie Night

presentatie: Wim Daniëls
10 dec
20:00

Samen met Boekhandel Van Piere en Natlab ontvangt schrijver en columnist Wim Daniëls maandelijks schrijvers, dichters, lezers, uitgevers, studenten, scholieren, boekhandelaren en boekliefhebbers in onze Podiumzaal voor een avondvullend programma rondom boeken en lezen. Iedereen die van boeken houdt, is welkom bij Boekie Nights. En iedereen die van boeken wil leren houden, trouwens ook. Vanavond zijn Maarten Spanjer, Lieke Kézér en Frits Spits te gast.

Over Geluk is een herinnering door Maarten Spanjer
Acteur, schrijver en Taxipresentator Maarten Spanjer vertelt net zo gemakkelijk over een rampzalige reis naar het Spanje van Franco als over de schaamte die hem overvalt bij het halen van een pak maandverband voor zijn moeder. Zijn ontmoetingen met legendarische figuren als Jan Wolkers, Ko van Dijk en zelfs de Braziliaanse stervoetballer Pelé zijn onvergetelijk. Wil je weten waarom Karel Appel maar wat aanrotzooide, wat Rijk de Gooyer in een aquarium met siervissen te zoeken had en waarom de Amerikaanse zanger Johnny Cash zo snurkte? Dan mag je dit boek niet overslaan. Geluk is een herinnering geeft een indringend en bij vlagen hilarisch beeld van de jaren vijftig en zestig, gezien door de ogen van een opgroeiende Amsterdamse jongen in een land dat herstellende is van de oorlog.

Over De verloren berg door Lieke Kézér
Als zijn vrouw overlijdt bij een noodlottig ongeluk vindt Thomas kortstondig troost in de armen van een ander. Zijn gezin raakt ontwricht en de relatie met zijn oudste dochter komt ernstig onder druk te staan.
Samen met zijn drie kinderen besluit hij in een oude camper op reis te gaan door de Spaanse Pyreneeën. In de bergen komt het tot een confrontatie en Thomas wordt gedwongen zijn leven opnieuw te bezien.

Over Alles lijkt zoals het was door Frits Spits
Na het overlijden van zijn vrouw Greetje krijgt muziek een andere rol voor Frits Spits. Had hij altijd al oor voor de teksten en de taal in liedjes, nu begint hij ze meer en meer te koppelen aan gebeurtenissen en herinneringen uit zijn leven. Alles lijkt zoals het was is een ontroerende, nostalgische en liefdevolle ode aan muziek, het leven en de liefde, vol recente Nederlandstalige liedjes van o.a. Yentl en De Boer, Diggy Dex, Spinvis en Anouk die Spits.