wo 8 jan 19:00

Movies that Matter | Ghost Fleet

Shannon Service/Jerry Waldron
8 jan
19:00

In deze documentaire zien we activist en Nobelprijs genomineerde Patima Tungpuchayakul, die hulp biedt aan ex-slaven in de Thaise visindustrie. Deze film is de winnaar van de BNNVARA-publieksprijs tijdens het Movies that Matter festival in Den Haag.

English below

Opzienbarende, prachtig gemaakte documentaire over moderne slavernij in Thailand. Duizenden mannen worden er gedwongen dag en nacht te werken op vissersboten; ze zijn onbetaald en zijn soms jarenlang van huis. Activist Patima Tungpuchayakul zet zich in om ex-slaven te helpen en de duistere kanten van deze miljoenenindustrie wereldkundig te maken.

Regie
Shannon Service/Jerry Waldron
Speelduur
90 min
Jaar
2018
Taal
Burmese, English, Indonesian, Khmer, Thai, Ondertiteling:English
ONDERDEEL VAN:
MOVIES THAT MATTER

ENGLISH

This documentary portrays modern slavery in the fish industry in Thailand. We follow activist Patima Tungpuchayakul, who tries to help ex-slaves. Patima was nominated for the Nobel Peace Prize in 2017.

Ghost Fleet is prachtig en tegelijkertijd geeft het de kijker hartritmestoornissen. Wat een onrecht: slavernij bestaat nog steeds! Deze film opent de ogen van de wereld en zal hopelijk internationaal veel teweegbrengen

Elena Lindemans - BNNVARA