Boekie Night

presentatie: Wim Daniëls
12 nov
20:00

Samen met Boekhandel Van Piere en Natlab ontvangt schrijver en columnist Wim Daniëls maandelijks schrijvers, dichters, lezers, uitgevers, studenten, scholieren, boekhandelaren en boekliefhebbers in onze Podiumzaal voor een avondvullend programma rondom boeken en lezen. Iedereen die van boeken houdt, is welkom op de Boekie Nights. En iedereen die van boeken wil leren houden, trouwens ook.

Deze editie ontvangen we Carine Crutzen en P.F. Thomése.

Over Uit het zuiden door Carine Crutzen

Als Carine in haar geboortestad de laatste scène uit De kersentuin van Tsjechov speelt, waarin broer en zus noodgedwongen afscheid nemen van hun ouderlijk huis, denkt ze aan haar net overleden moeder. Haar vader is al eerder gestorven. ‘Het is daar dat ik ten diepste besef dat ik geen ouders meer heb, geen kind van iemand meer ben, alleen gelaten met herinneringen die ik niet meer kan delen.’ Ze besluit over de relatie met haar ouders te gaan schrijven. Maar het wordt meer dan dat.

Over Vaderliefde door P.F. Thomése

De ouders van P.F. Thomése zjn gestorven, de restanten van hun levens staan in een paar dozen op zolder. De schrijver beseft dat zijn vader en moeder een soort vreemden zijn geweest die de hele tijd een toneelstukje voor hem opvoerden. Ooit vertelde zijn vader hem in het schemerdonker voor het slapen gaan eindeloze verhalen. Maar hij repte met geen woord over zijn bloedstollende ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Zijn moeder vertelde zelfs helemaal nooit iets. De 'nagelaten zoon' ontdekt postuum tal van verborgen geschiedenissen, prachtige verhalen en schitterende verzinsels, met daartussen onvermijdelijk de gruwelijke waarheid. Die verzamelt hij in deze familieroman, die tegelijkertijd leest als de mythologie van een jeugd.

P.F. Thomése is de auteur van een groot en belangrijk literair oeuvre. De bekroonde roman De onderwaterzwemmer en de internationale bestseller Schaduwkind behoren tot zijn succesvolste werken.