A Rainy Day In New York

Woody Allen
23
sep
-
2
okt

De vijftigste film van Woody Allen als regisseur en scenarist vertelt het verhaal van een jong stel dat naar New York gaat. Wat een fantastisch, romantisch weekend moest worden verandert in een grote, ingewikkelde puinhoop.

English below

Gatsby (Timothée Chalamet) en Ashleigh (Elle Fanning) plannen een weekendje weg naar New York, omdat Ashleigh is uitgenodigd voor een interview met een van haar grote helden uit de filmwereld. Gatsby is een New Yorker in hart en nieren en kan niet wachten Ashleigh zijn stad te laten zien. Ze valt als een blok voor de grote stad, maar het weekend gaat niet zoals gepland. Ashleigh wordt gevraagd om de regisseur Roland Pollard te helpen met een nieuw project. Gatsby besluit in zijn eentje New York te verkennen en raakt betrokken bij een ander filmproject. De twee zien elkaar amper en het weekend verandert in een grote  ravage.

Woody Allen werkte voor deze film opnieuw samen met de met een Oscar bekroonde cameraman Vittorio Storato. Allen heeft voor deze bijzondere film een sterrencast bij elkaar gebracht, bestaande uit Timothée Chalamet (Gatsby), Elle Fanning (Ashleigh), Selena Gomez, Jude Law en Liev Schreiber.

Regie
Woody Allen
Cast
Timothée Chalamet, Elle Fanning, Selena Gomez, Jude Law, Diego Luna, Liev Schreiber
Speelduur
94 min
Jaar
2019
Taal
Engels, Ondertiteling:Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
Onderdeel van:
Movies in English

English

Romantic comedy by Woody Allen, his 50th movie! Two young people arrive in Manhattan for a a great and happy romantic weekend. It turns out to be a big mess.

De liefde overtuigt – zeker in het prachtig druilerige New York van cameraman Vittorio Storaro

*** De Volkskrant