ma 17 feb 19:45

Onder de loep | The Florida Project

Sean Baker
17 feb
19:45

 De 6-jarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida.

De zomervakantie is net begonnen en Moonee vult haar dagen door samen met haar vriendjes het terrein te verkennen en kattenkwaad uit te halen. Haar 22-jarige moeder doet ondertussen haar best om zo goed ze kan voor haar te zorgen, maar wil ondertussen als twintiger ook gewoon wat lol kunnen beleven. Daarbij redt Moonee zich verder prima. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden, totdat het echte leven Halley inhaalt en ze de harde realiteit onder ogen moet komen.

Onder de loep

In deze reeks zijn recente films samengebracht, die de moeite waard zijn om nog eens beter te bekijken. Gemeenschappelijke noemer is dat ze stof tot nadenken bieden, en aanzetten tot verdere discussie. Over gewone mensen worden zelden films gemaakt, dus in deze reeks komen een aantal bijzondere personages langs. De films laten zien wat bijzondere gebeurtenissen met mensen kunnen doen, en hoe zij hierop reageren. In hoeverre dit bijzonder of abnormaal is, mag een van de discussiepunten worden.

De opzet van de avond is steeds hetzelfde: een bondige inleiding als opwarmer, om vervolgens de film te kijken. Dan een korte pauze en de nabespreking voor de liefhebbers.

Klik hier voor een overzicht van overige delen van deze filmreeks.

Regie
Sean Baker
Speelduur
115 min
Jaar
2017
Land
Verenigde Staten
Taal
Ondertiteling:Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

De avonden van deze filmreeks zijn ook los te bezoeken. Met een Natlab Pas, Betere Filmpas en als student kosten deze kaartjes €8,50.