Ask Dr. Ruth

Ryan White
19
aug
-
21
aug

Sundance publieksfavoriet Ask Dr. Ruth biedt een onthullende blik op het levensverhaal en de baanbrekende Amerikaanse televisiecarrière van Karola Ruth Westheimer (Frankfurt, 1928). Bij een miljoenenpubliek beter bekend als de inmiddels 91-jarige sekstherapeut Dr. Ruth.

- English Below - 

 

Een verrassend, grappig en emotioneel portret van een vrouw die de preutsheid en het onbegrip uit de slaapkamers wilde krijgen. Iemand waarvan je alleen maar meer gaat houden als het hele verhaal verteld is. Klein van gestalte, maar met een groot hart, drukte Dr. Ruth Westheimer een stempel op een hele generatie.

Ongekend vrijmoedig en met humor besprak ze seks en relaties op radio en televisie. Een fascinerende documentaire waarin interviews met de energieke en onvermoeibare Ruth Westheimer afgewisseld worden met fraaie animaties die haar jeugdjaren verbeelden.

Als enige Holocaust overlevende van haar familie, verhuisde Ruth naar Israël en werd op haar 17e ingelijfd als sluipschutter in de paramilitaire organisatie Hagana. In 1950 verhuisde ze met haar eerste echtgenoot naar Frankrijk en studeerde er Psychologie aan de Sorbonne. Zes jaar later woont ze in Amerika en nadat ze haar master in sociologie behaald had, studeerde ze seksuologie en maakte carrière als onderzoeker en docent op prestigieuze universiteiten.

Wereldberoemd wordt ze als schrijfster van meer dan 40 boeken en haar optredens in iconische radio- en tv-shows als sekstherapeut Dr. Ruth. Door haar onbevangen en levendige manier om over seks te praten, bevond ze zich in de voorhoede van de seksuele revolutie.

Regie
Ryan White
Speelduur
101 min
Jaar
2019
Land
Verenigde Staten
Taal
Engels, Ondertiteling:Nederlands
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst
Onderdeel van:
Movies in English

English

Ask Dr. Ruth chronicles the incredible life of Dr. Ruth Westheimer, a Holocaust survivor who became America's most famous sex therapist. With her diminutive frame, thick German accent, and uninhibited approach to sex therapy and education, Dr. Ruth transformed the conversation around sexuality. As she approaches her 90th birthday and shows no signs of slowing down, Dr. Ruth revisits her painful past and unlikely path to a career at the forefront of the sexual revolution.