Diego Maradona

Asif Kapadia
19
aug
-
21
aug

Diego Maradona is een nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia, over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.
 

- English Below - 

 

Op 5 juli 1984 arriveerde de 23-jarige Diego Maradona voor een recordbedrag bij SSC Napoli. De club had voorheen nooit een groot toernooi gewonnen, en verlangde naar meer succes. De charismatische Argentijn trok Napels naar hun eerste winst ooit, en werd door velen aanbeden. In een stad waar zelfs de duivel nog bodyguards nodig had, werd Maradona groter dan God.

 

Over de inleiding op 12 augustus om 20.00 uur

Filmkenner Sam Simons gaat voorafgaand aan de film in op het oeuvre van regisseur Asif Kapadia. Hij maakte in 2010 veel indruk met zijn documentaire SENNA, over het leven en de tragische dood van Braziliaans Formule 1 icoon Ayrton Senna. In 2016 won hij een Oscar voor AMY, over de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse.

Er wordt tevens aandacht gegeven aan de grenzeloze heldenstatus van Maradona, die ondanks alle schandalen, nog steeds de verpersoonlijking is van veel Argentijnen. Tot slot wordt de vergelijking gemaakt tussen misschien wel de bekendste voetballers aller tijden: Maradona en Messi.

 


Over Sam Simons

Sam Simons werkte onder meer voor sport- en cultuurredactie van het Limburgs Dagblad en het Brabants Dagblad. Tevens heeft hij een column bij het Natlab Film Café, waar hij maandelijks spreekt over de urgentie van films in zijn dagelijkse leven.

 

Regie
Asif Kapadia
Speelduur
131 min
Jaar
2018
Land
Groot Brittanniƫ
Taal
Engels, Ondertiteling:Nederlands
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Op 12 augustus is er voorafgaand aan de film een inleiding.

 

Onderdeel van:
Movies in English