The Professor and the Madman

Farhad Safinia
20
jul
-
24
jul

Halverwege de 19e eeuw benadert de Oxford University autodidact Professor James Murray (Mel Gibson) om de eerste editie van het Oxford English Dictionary samen te stellen. Maar waar te beginnen?

- English Below - 

Murray en zijn comité motiveren via een oproep zoveel mogelijk burgers om een woord in te sturen, en ontvangen maar liefst 10.000 bijdragen van ene Dr. William Chester Minor (Sean Penn). Wanneer Murray hem persoonlijk wil bedanken komt hij er achter dat Minor in een gesticht voor krankzinnigen wordt behandeld voor het plegen van een moord. Desondanks ontstaat er een vriendschap tussen de taalliefhebbers.

Via bemiddeling van een gevangenisbewaker onderhoudt de berouwvolle Minor ook een bijzondere band met de weduwe van zijn slachtoffer, Eliza Merret (Natalie Dormer). Als de behandelmethodes plots intensifiëren om de geesteszieke Murray te genezen, bundelen Merret en Murray noodgedwongen hun krachten. Zal het hen lukken om Minor op tijd in veiligheid te brengen voor hij zijn verstand verliest? En krijgen zowel Murray als Minor dan eindelijk de erkenningen die ze verdienen?

Professor And The Madman is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en verscheen tevens in boekvorm in 1998 geschreven door Simon Winchester.”

Regie
Farhad Safinia
Cast
Mel Gibson, Sean Penn, Natalie Dormer, Jeremy Irvine
Speelduur
126 min
Jaar
2019
Land
Groot Brittannië
Taal
Engels, Ondertiteling:Nederlands
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik
Onderdeel van:
Movies in English

English

Based on the worldwide best-selling novel by Simon Winchester, THE PROFESSOR AND THE MADMAN is an extraordinary true tale of madness, genius, and obsession about two remarkable men who created history with the writing of the Oxford English Dictionary. The compilation of the Oxford English Dictionary began in 1857 and was one of the most ambitious, and revolutionary projects ever undertaken. Professor James Murray (Mel Gibson) took on the challenge of creating the most comprehensive dictionary ever compiled, but knew that it would take him and his team over a century to compile all known definitions...