Regie
Tallulah H.Schwab
Cast
Hendrikje Nieuwerf, Suzan Boogaerdt, Steven van Watermeulen, Yannick de Waal, Tom van Kessel, Marie Louise Stheins, e.a.
Duur
94 minuten
Jaar
2014
Taal
Nederlands gesproken
Land
Nederland
Kijkwijzer
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Gecanceld: Dorsvloer vol confetti

Speeldata

Verwacht

Dorsvloer Vol Confetti, naar het gelijknamige boek van Franca Treur, vertelt het verhaal van de jonge Katelijne (Hendrikje Nieuwerf) die opgroeit in een boerengezin in Zeeland.

Helaas gaat de buitenfilm vanavond niet door. Het scherm is niet bestand tegen de harde wind. We zien jullie graag vrijdagavond bij Pride!

De 12-jarige Katelijne groeit eind jaren tachtig op in een strenggelovig boerengezin in Zeeland. Als enig meisje tussen zes broers wordt ze nauwelijks bij het boerenwerk betrokken. Hierdoor gaan ook de gesprekken aan tafel grotendeels aan haar voorbij. Terwijl haar verlangen om mee te doen onverminderd groot blijft, gaan haar gedachten hun eigen gang. Daarbij laat ze zich meeslepen door verhalen. Familieverhalen, dorpsroddels, Bijbelverhalen, bekerings- geschiedenissen. Ook sprookjes, al mag ze die eigenlijk niet lezen, omdat het leugens zijn die haar maar afhouden van de waarheid. Ze geeft daarmee blijk van een sterke drang om het dagelijkse bestaan te ontstijgen. Voor haar is lezen, en leren, dè manier om haar leven op de boerderij achter zich te kunnen laten. Katelijne moet haar eigen weg gaan om te worden wie ze wil zijn. 

 

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.