Mijn bijzonder rare week met Tess

Steven Wouterlood
20
jul
-
18
aug

Gebaseerd op het boek van Anna Woltz vertelt de film over Sam die bang is om als jongste van het gezin alleen over te blijven. Daarom begint hij tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining.

Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en Tess haar leven voorgoed zal veranderen.

Mijn bijzonder rare week met Tess won de hoofdprijs, de Gouden Slipper, op het prestigieuze Zlin Festival in Tsjechië. Op het New York International Children’s Film Festival kreeg de film de Grand Prize Audience Award en in Zagreb kreeg Tess de publieksprijs.

Regie
Steven Wouterlood
Cast
Sonny van Utteren, Josephine Arendsen, Julian Ras, Jennifer Hoffman, Tjebbo Gerritsma, Suzan Boogaerdt, Hans Dagelet, Guido Pollemans, Terence Schreurs
Speelduur
83 min
Jaar
2019
Land
Duitsland/Nederland
Taal
Nederlands gesproken
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
Onderdeel van:
Zomervakantie
Jeugdfilms