The Biggest Little Farm

John Chester
19 jun
-
26 jun
Data & tickets

The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen en het bewijs dat duurzaam leven mogelijk is. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven.

- English Below - 

Cameraman John Chester en zijn vrouw Molly wonen in een klein appartement in Los Angeles. Molly is culinair recensent en chef-kok en droomt er al jaren van om een duurzame boerderij te beginnen waar ze haar eigen producten kan verbouwen. Hun nieuwe huisgenoot, de innemende hond Todd, geeft hen een duwtje in de goede richting en ze besluiten hun wens te realiseren.

Met de hulp van investeerders schaffen ze een stuk grond aan buiten de stad. Het dorre land wordt volgens een ingenieus systeem bebouwd en met de komst van varkens, eenden en kippen wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen, maar ontdekken ook dat de kracht van de natuur de remedie kan zijn bij het bestrijden van diverse plagen, waardoor pesticides overbodig zijn.

De film toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die ook nog eens adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend.

Regie
John Chester
Speelduur
93 min
Jaar
2018
Land
Verenigde Staten
Taal
Engels, Ondertiteling:Nederlands

English

The successes and failures of a couple determined to live in harmony with nature on a farm outside of Los Angeles are lovingly chronicled by filmmaking farmer John Chester, in this inspiring documentary. Filmmaker John Chester and his wife Molly Chester, a culinary writer, trade city life to start their own farm on a stretch of depleted soil outside Los Angeles. Part of their inspiration is to offer a better, outdoor life for their rescue dog, Todd. Moreover, they want to live in better harmony with nature. Many of us hold similar dreams, but John and Molly put them into action.