Rocketman

Dexter Fletcher
21 aug
21:00

Rocketman vertelt het inspirerende verhaal over het leven van de Britse muzieklegende Elton John, gespeeld door Taron Egerton. Dexter Flechter toont met zijn nieuwste film hoe een dorpsjongen uitgroeide tot een van de grootste muzikanten van onze tijd.

De film ging in première tijdens het filmfestival van Cannes en werd enthousiast ontvangen. Elton John zelf vertelde dat hij niet het gevoel had dat hij naar een acteur in een film keek, maar naar zichzelf. 

- English below -

Rocketman vertelt het inspirerende verhaal over een small-town boy die uitgroeide tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur. In de film komen de meest geliefde nummers van Elton John voorbij die worden gezongen door hoofdrolspeler Taron Egerton.

Reginald Dwight is een doorsnee tiener die opgroeit in een dorpje in Engeland. Zijn jeugd is niet altijd even makkelijk en hij vindt zijn toevlucht in muziek. Hij speelt al sinds zijn vierde piano, is getalenteerd zanger, en schrijft graag zijn eigen liedjes. Met optredens in cafés in de buurt timmert hij langzaam aan de weg als muzikant, maar zijn droom om een wereldster te worden lijkt nog ver buiten bereik.

Hij besluit het roer om te gooien; hij verandert zijn naam naar ‘Elton John’ en met gekke outfits en zijn enorme brillencollectie creëert hij zijn ‘glamrock’-imago. Elton verandert op het podium in een extravagante, spectaculaire muzikant, en groeit uit tot één van de meest iconische personen uit de popcultuur. Ondanks zijn succes en faam worstelt hij ook met depressies, druggebruik en het aanvaarden van zijn seksuele geaardheid.

 

Regie
Dexter Fletcher
Cast
Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden, Bryce Dallas Howard
Speelduur
122 min
Jaar
2019
Land
Groot Brittanniƫ
Taal
Engels, Ondertiteling:Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Seks
  • Angst
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Discriminatie
  • Grof taalgebruik
Onderdeel van:
Movies in English

English

Rocketman is an epic musical fantasy about the incredible human story of Elton John's breakthrough years. The film follows the fantastical journey of transformation from shy piano prodigy Reginald Dwight into international superstar Elton John.

The movie premiered at Cannes Film Festival and was a succes. Elton John himself said that he didn't feel like he was watching an actor in a movie. He felt like he was watching himself. 

This inspirational story - set to Elton John's most beloved songs and performed by star Taron Egerton - tells the universally relatable story of how a small-town boy became one of the most iconic figures in pop culture.

Credits