Regie
Toon Tellegen
Duur
90 minuten
Jaar
2014
Taal
Nederlands gesproken
Kijkwijzer
  • Alle leeftijden

Het Geluk Van De Sprinkhaan

Speeldata

Verwacht

Een lichtvoetig literair concert, van Toon Tellegen en Het Wisselend Toonkwintet, over een dienstbare perfectionistische sprinkhaan met slaapproblemen.

Een lichtvoetig literair concert, van Toon Tellegen en Het Wisselend Toonkwintet, over een dienstbare perfectionistische sprinkhaan met slaapproblemen. De sprinkhaan, die aan de rand van het bos een winkel heeft, wil niets liever dan dat zijn klanten tevreden naar huis gaan. Daarom is hij altijd geopend en zorgt hij ervoor dat álles in voorraad is: van schubben en stekels tot wanhoop of zelfs een ander leven. Zijn dienstbaarheid wordt alleen op de proef gesteld als de duizendpoot nieuwe schoenen komt kopen. Maar ‘s nachts, als zijn winkel dicht is en hij niet kan slapen, denkt hij na over zijn werk en zijn streven naar perfectie. Want er is nog zoveel meer dat hij wil verkopen: heeft hij huiselijkheid, eenvoud of gerede twijfel wel in huis? Gitariste/componiste Corrie van Binsbergen organiseert sinds 2003 literaire concerten met schrijvers als Remco Campert, Kees van Kooten, Ramsey Nasr, Josse De Pauw en Toon Tellegen. Met Tellegen is een vaste groep ontstaan: Het Wisselend Toonkwintet. Sinds 2006 touren zij met groot succes langs de Nederlandse en Vlaamse theaters. De verhalen van Toon Tellegen vormen een onuitputtelijke bron van muzikale inspiratie voor Corrie van Binsbergen en het Wisselend Toonkwintet. Samen brengen zij een unieke mix van muziek en literatuur. In het voorjaar 2013 ging Het geluk van de sprinkhaan in première en tegelijkertijd werd door uitgeverij Rubinstein het gelijknamige luisterboek uitgegeven.

Na het concert signeert Toon Tellegen het luisterboek. Deze worden voor en na de voorstelling bij Natlab verkocht door Boekhandel Van Piere.

Het programma is voor mensen van 8 tot 108 en zeer geschikt als familieconcert.

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.