vr 7 feb 20:30

Weg met Eddy Bellegueule

Eline Arbo / Toneelschuur Producties
7 feb
20:30

In 2014 verscheen de coming-of-age-roman Weg met Eddy Bellegueule van Édouard Louis; een ware sensatie in Frankrijk. Eline Arbo (winnares BNG Bank Theaterprijs 2018) maakt een eigen theatrale en muzikale bewerking van dit verhaal over het gevoel van onrecht en de behoefte van de jeugd om een eigen plek in de wereld in te nemen.

Opgegroeid in een klein dorpje in Noord-Frankrijk - in een platvloers, grof en genadeloos arbeidersmilieu, probeert de zachte en gevoelige Eddy in te passen. We volgen hem door zijn vele pogingen om een ‘normale jongen’ te zijn, maar uiteindelijk ziet hij geen andere optie dan zijn familie achter te laten en ergens anders opnieuw te beginnen.

Weg met Eddy Bellegueule was bij het verschijnen in 2014 dé literaire sensatie van Frankrijk, Louis won ook de Prix Pierre Guenin. Ook in Nederland werd het zeer enthousiast ontvangen:

“Gruwelijk goed geschreven roman” - de Volkskrant

“Buitengewoon. Édouard Louis heeft een feilloos gevoel voor tempo, timing en dosering en hij balanceert heel knap tussen dichtbij laten komen en afstand houden.” - NRC Next 

Over de regisseur
Eline Arbo (1986) komt uit Tromsø, een kleine stad boven de poolcirkel in het Noorden van Noorwegen. Na een studie Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Oslo, verhuisde Arbo naar Amsterdam voor haar studie aan de Regie Opleiding van de Theaterschool Amsterdam die zij in 2016 succesvol afrondde.

In 2017 debuteerde zij zeer succesvol bij Toneelschuur Producties met Het lijden van de jonge Werther, waarvoor zij de BNG Bank Theaterprijs 2018 won. In het najaar 2018 tourde haar tweede productie De Revolutionairen. Eline werkt ook buiten de Toneelschuur bij het Noord Nederlands Toneel en in Noorwegen.

Credits

regie en bewerking: Eline Arbo
naar de roman van Édouard Louis, vertaling Edu Borger, uitgave: Uitgeverij De Bezige Bij
spel: Victor IJdens, Jesse Mensah, Felix Schellekens, Romijn Scholten
muzikaal begeleider: Thijs van Vuure
scenografie: Juul Dekker
kostuumontwerp: Rebekka Wörmann
lichtontwerp: Varja Klosse
dramaturgie: Thomas Lamers