vr 31 jan 20:30

De Man in Azië

Lucas De Man / Het Zuidelijk Toneel
31 jan
20:30
  • vr 31 jan
    20:30
    Podiumzaal

Zeg eens eerlijk. Wat weten wij nou echt van Azië? Lucas De Man neemt ons mee op een fascinerende trip langs millennials in zes Aziatische megasteden. Hij laat zien hoe zij, net als wij, een verschil willen maken in een complexe, snel veranderende en soms zelfs angstaanjagende wereld. 

In De Man in Azië ontmoeten we een opkomende generatie millennials uit Tokyo, Seoul, Singapore, Shenzhen, Hong Kong en Taipei.

Met manga-animaties en filmmateriaal van onwaarschijnlijke ontmoetingen met kunstenaars, wetenschappers, sociaal activisten, studenten of professors vertelt Lucas De Man het verhaal van een taboedoorbrekende generatie. Hebben zij het antwoord op de hoofdpijndossiers van onze tijd als overbevolking, klimaatverandering, eenzaamheid en stress?

De Man in Azië is meer dan een verhaal, een reisverslag of een documentaire. Het is een ontdekkingstocht vol verbeeldingskracht die inzicht geeft in dé uitdagingen van nu. En die je kennis laat maken met een generatie die klaar is voor radicale verandering.

Credits

concept, regie en spel: Lucas De Man
dramaturgie: Piet Menu
scenografie: Pascal Leboucq