Regie
Marcel Musters en Lies Visschedijk | tekst: Aaf Brandt Corstius
Cast
Marcel Musters, Lies Visschedijk
Kijkwijzer

Mugmetdegoudentand: FIFTYFIFTY

Speeldata

Verwacht

Een relatiekomedie met Marcel Musters en Lies Visschedijk, geschreven door Aaf Brandt Corstius.

Een relatiekomedie met Marcel Musters en Lies Visschedijk, geschreven door Aaf Brandt Corstius.

Jens en Milou hebben een open huwelijk op basis van gelijkwaardigheid. Ze delen alle verantwoordelijkheden fiftyfifty en gunnen elkaar alles. Maar wat als de één er meer geliefdes op nahoudt, of intieme vragen begint te stellen over de affaires van de ander? Aaf Brandt Corstius schreef haar eerste toneelstuk over dit uitdagende thema op verzoek van mugmetdegoudentand. Aaf schetst in haar columns vaak op weergaloze en humoristische wijze het alledaagse leven van de moderne mens. FIFTYFIFTY wordt vertolkt door Marcel Musters en Lies Visschedijk.

Mugmetdegoudentand maakt sinds 1985 theater en televisie. De typische Mugstijl laat zich het beste omschrijven als actueel, vitaal, fysiek, humoristisch en open naar het publiek.

Aaf Brandt Corstius is aanwezig bij deze voorstelling en zal na afloop vertellen over haar ervaringen als theaterschrijfster en over het verschil tussen het schrijven voor theater, een weekblad of het werken aan een eigen roman.

Aaf Brandt Corstius begon als dagelijkse columnist bij nrc.next en stapte een paar jaar later over naar De Volkskrant. Ze publiceert columns en artikelen in allerlei tijdschriften en schreef onder andere de boeken Het jaar dat ik 30 werd, Handboek voor de moderne vrouw en Het jaar dat ik (2x) moeder werd.


★★★★ - NRC

'Marcel Musters en Lies Visschedijk spelen het stel, met een superieur naturel dat tot in alle details een waarachtig beeld oproept van zo'n hedendaagse relatie.
Net als de tekst, waarin de schrijfster een groot talent toont voor het schrijven van dialogen in de tragikomische Peter van Straaten-traditie'

★★★★ - De Volkskrant

'Geestig maar tamelijk conventioneel relatietheater dus, maar niet voor de twee spelers: Marcel Musters en Lies Visschedijk. Samen weten ze het nog puur komische eerste deel tot grote hoogten te spelen met een sterke timing en treffende intonaties. Ook als de huwelijkscrisis is losgebarsten, behouden ze een aangenaam lichte toon.'

Co-productie met Bellevue Lunchtheaterproducties

 

 

Programma

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.