Dans

Blueprint on memory

WArd/waRD / Ann Van den Broek
27 sep
20:30

Ann Van den Broek zagen we gelukkig al vaker in Natlab met voorstellingen die zweven tussen machtige dans, uitdagende performance en een krachtige rockconcert. Rough, raw & impressive.

In Blueprint on memory focust Van den Broek op de werking van de hersenen. Performers bewegen langs draden, kabels, pedalen en triggers. Deze complexe chaos test hun mentale en fysieke geheugen, maar biedt tegelijkertijd houvast aan hun bewegingen. De herhaling in gedrag en patronen, ongecoördineerde bewegingen, desoriëntatie en verwarring, daarin herkennen we de stijl van Ann Van den Broek.

Onderdeel van:
Dans

Credits

Concept, Regie & Choreografie: Ann Van den Broek
Met: Nik Rajšek, Louis Combeaud, Sjoerd Bruil, Marion Bosetti, Jean-Gabriel Maury en in wisselende bezetting: Carla Ramos Guerra, Camilla Branchetti, Anthony van Gog en Meike Stevens
Video-en lichtontwerp: Bernie van Velzen
Toneelbeeld: Niek Kortekaas
Assistentie Ann & Lyrics: Gregory Frateur
Muziekcompositie: Nicolas Rombouts en Sjoerd Bruil
Theme song: Gregory Frateur en Sjoerd Bruil
Outside eye: Marc Vanrunxt
Styling kostuums: Marielle Vos en Ann Van den Broek

Blueprint on Memory is een productie van WArd/waRD-Ann Van den Broek in coproductie met Theater Rotterdam, ccBerchem (B), de Nederlandse Dansdagen, La Briqueterie-CDC du Val-de-Marne (FR) en wordt gesteund door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam, BankGiro Loterij Fonds, Stichting Dioraphte, stichting Bevordering van Volkskracht, Prins Bernhard Cultuurfonds en Erasmusstichting.

De symboliek is even kraakhelder als beklemmend, maar zonder één seconde larmoyant te worden. Zeker degenen die de impact van dementie en Alzheimer van dichtbij hebben meegemaakt, zullen veel herkennen. Imposant en aangrijpend bewegingstheater.
NRC Handelsblad