zo 5 apr 14:30

Een lied voor de maan

Opera Zuid & De Nationale Opera
5 apr
14:30

Toon Tellegen schreef een prentenboek over de mol die iets liefs wil doen voor de maan, die eenzaam aan de hemel staat. De Nationale Opera en Opera Zuid maken hier een prachtige opera voor de maan en de hele familie (vanaf 6 jaar).

This kids play is in Dutch. See English description below.

Als de mol iets liefs wil doen voor de maan, besluit hij een lied te schrijven. Een lied dat rijmt en danst. Als hij klaar is gaat hij naar de sprinkhaan, dirigent van een orkest. Ze repeteren tot het helemaal goed is en ‘s nachts geven ze een verrukkelijk concert. Maar waarom kijkt de maan daarna zo triest?

ONDERDEEL VAN:
KIDS
JEUGDTHEATER

ENGLISH

Toon Tellegen wrote a picture book about a mole that wants to do something nice for the moon, because it seems so lonely up in the night sky. The National Opera and Opera Zuid made a beautiful opera.

When the mole wants to do something more, he decides to write a song. A song that rimes and dances. When he finishes he goes to the grasshopper, conductor of an orchestra. They rehearse until everything is perfect and they give a beautiful concert at night. But why does the moon still seem sad?

Credits

Libretto: Mathilde Wantenaar en Willem Bruls, naar het gelijknamige boek van Toon Tellegen
Decor en kostuums: Nele Ellegiers
Regie: Béatrice Lachaussée
Dramaturgie: Willem Bruls 
Beeld: Mance Post

Een lied voor de maan is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Toon Tellegen. Tellegen is internationaal vermaard om zijn vele korte dierverhalen. Zijn werk is geliefd bij jong en oud vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

Verschillende van zijn verhalen zijn op muziek gezet, zoals bijvoorbeeld 'De genezing van de krekel' in de Holland Festival-productie The Cricket Recovers (2011). Voor componist Mathilde Wantenaar raakte de vertelling 'Een lied voor de maan' gelijk een snaar: ‘Het verhaal sprak meteen tot mijn muzikale verbeelding. […] Er komen belangrijke thema’s aan bod, zoals eenzaamheid, identiteit, teleurstelling en vriendschap. Het is ook een stuk over de kracht van muziek en de mogelijkheid om contact met elkaar te maken.’