Books on Tour

23 mei
20:00

Op 23 mei staat in Natlab in Eindhoven de tweede editie van het literair-culturele evenement Books on Tour op het programma. Het thema reizen staat centraal: reizen die het leven een (compleet) andere wending hebben gegeven! Vier schrijvers/kunstenaars vertellen deze avond hun verhaal.

Presentator en reisjournalist Jelle Brandt Corstius vertelt over zijn laatste boek As in Tas waarin hij met de as van zijn vader Hugo naar Zuid-Frankrijk fietst.

Schrijver Bas van Oort neemt ons mee naar de VS waar hij eveneens per fiets verschillende staten doorkruiste. Tijdens zijn enerverende reis kreeg hij een heel ander beeld van het land en zijn bewoners. Het resulteerde in zijn boek Het wonder van Iowa.

Conceptueel kunstenaar en zelfbenoemd ontdekkingsreiziger Melle Smets leefde voor zijn boek Snelwegverhalen een maand onafgebroken op en langs de autoweg. Eerder ging hij liftend naar Ghana waar hij voor de terugreis van afgedankte onderdelen een nieuwe auto in elkaar sleutelde.

Journalist en historicus Martijn van der Kooij presenteert zijn boek Alle dagen Libanon, waarin hij reportages afwisselt met reistips en culinaire adviezen. Met een muzikale omlijsting en onder het genot van Libanese hapjes en een drankje kun je kennis maken met de auteurs.

Speelduur
150 min
Jaar
2019
Taal
Nederlands

Dit programma is een initiatief van de Stichting Bevordering Lees en Schrijfplezier en een samenwerking van Natlab met de Bibliotheek Eindhoven en Boekhandel Van Piere.

Onderdeel van:
Books on Tour