They Shall Not Grow Old

Peter Jackson
22 apr
-
1 mei
Data & tickets
Meer speeldata

They Shall Not Grow Old is een grensverleggende documentaire van Oscarwinnaar Peter Jackson (The Lord of the Rings Trilogy, The Hobbit Trilogy), naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Heb je een defensie- of veteranenpas? Dan betaal je slechts €8,50 voor een filmticket!  

Onderdeel van:
Movies in English

Tussen 1914 en 1918 veranderde een wereldwijd conflict de geschiedenis. Maar in werkelijkheid was het geen zwart-witte wereld zonder geluid. Ga terug in de tijd en beleef die periode met de mensen die erbij waren. 

Met geavanceerde restauratie-, kleur- en 3D-technieken, en oorspronkelijke beelden die zorgvuldig zijn geselecteerd uit honderden uren aan filmmateriaal uit het archief van het Imperial War Museum (IWM), heeft Jackson een diepgaande en authentieke filmische belevenis gecreëerd. Het commentaar is afkomstig van de oorlogsveteranen zelf en geselecteerd uit meer dan 600 uur aan interviews uit de archieven van de BBC en het IWM. Dit is het verhaal van ‘De oorlog die een eind maakt aan alle oorlogen’, verteld door de soldaten die het meegemaakt hebben.

Door het restaureren van de oorspronkelijke beelden ontstaat een helder en levendig beeld van de menselijke kant van de Eerste Wereldoorlog. De film toont de dagelijkse realiteit en de ervaringen van de soldaten aan het front: wat zij vinden van het conflict, hun kameraadschap, de noodzaak van humor tijdens de verschrikkingen, het leven in de loopgraven en tijdens periodes van rust. Dankzij de nieuwste technieken lijkt beeldmateriaal van honderd jaar geleden wel vandaag opgenomen. Het is zowel een herdenking als een eerbetoon aan een generatie die door een wereldoorlog voor altijd veranderde. They Shall Not Grow Old is geregisseerd door Peter Jackson en geproduceerd door Clare Olssen en Jackson. Ken Kamins, Tessa Ross

Da's een mooie kans!

Wil jij de Eerste Wereldoorlog op een bijzondere en realistische manier beleven? Kom dan 10 of 11 mei naar het Educatief Experience Center Eerste Wereldoorlog en ontvang maar liefst 25% korting op je entreekaartje op vertoon van je Natlabticket.

Meer informatie vind je op de website van EECWO1.

Credits

Regie: Peter Jackson
Duur: 101 min
Jaar: 2018
Land: Groot Brittannië, Nieuw-Zeeland
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld