Dirty God

Sacha Polak
23 mei
-
29 mei
Data & tickets
Meer speeldata

Openingsfilm van IFFR 2019 en als eerste Nederlandse film ooit geselecteerd voor het Sundance Film Festival.

Dirty God is een film over een jonge alleenstaande moeder, die haar leven weer moet oppakken na een tragisch ongeval. Een portret van een sterke vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid.

- English below - 

Jade (Vicky Knight) woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie van haar ex haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden.

Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan, en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden. Dirty God vertelt een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu.

Dirty God is het Engelstalige debuut van regisseur Sacha Polak. Voor de hoofdrol van Jade castte ze de 22-jarige Vicky Knight, die indruk maakt als debuterend actrice. Knight liep zelf als kind ernstige brandwonden op en werkte mee aan de film met een uitgesproken missie: “Met de film wil ik aan iedereen laten zien dat er een leven is na brandwonden, een leven dat uit meer bestaat dan alleen operaties.”

Regie
Sacha Polak
Cast
Vicky Knight, Bluey Robinson, Rebecca Stone, Katherine Kelly
Speelduur
105 min
Jaar
2019
Land
Nederland
Taal
Engels, Ondertiteling:Nederlands
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Seks
  • Grof taalgebruik
Onderdeel van:
Movies in English

English

Jade is a young mother in the prime of her life when an acid attack leaves her severely burned. While her face has been reconstructed, her beauty is lost beneath the scars. Descending a self-destructive path with relationships crumbling, Jade must take drastic action to reclaim her life.

Dirty God is Sacha Polak's English language debut, and also marks the feature film debut of actress Vicky Knight. The movie was the opening film for IFFR 2019 and is the first Dutch movie ever to be selected for Sundance Film Festival.

Credits

 

 

Het debuut van Vicky Knight is een prestatie van jewelste!
**** Trouw