High Life

Claire Denis
21 mrt
-
27 mrt
Data & tickets
Meer speeldata

Robert Pattinson, Juliette Binoche, André Benjamin en Mia Goth spelen de hoofdrollen in deze mysterieuze en spannende sci-fi thriller van gerenommeerd regisseur Claire Denis. 

Na de wereldpremière op het Toronto International Film Festival kreeg de film juichende reacties van de internationale pers.

English below

Onderdeel van:
Movies in English

Ver voorbij ons zonnestelsel, in een volledig geïsoleerd ruimtevaartuig slijt astronaut Monte als enige overlevende van een vaag ruimtereisproject zijn dagen met zijn dochter Willow. Hij is een eenzame man met een strikte zelfdiscipline als schild tegen elk verlangen, van hemzelf en van anderen. Hij is vader tegen zijn wil. Zijn zaad werd gebruikt om Boyse, een jonge vrouw, te bevruchten.

Monte en Boyse behoorden tot een groep ter dood veroordeelde criminelen, die als proefdieren onderweg zijn naar het zwarte gat dat het dichtst bij de Aarde ligt. Wat is er gebeurd met de anderen? Wat is het doel van boordarts Dibs precies? En wat zal er gebeuren als vader en dochter hun bestemming bereiken – het zwarte gat waarin tijd en ruimte ophouden te bestaan?

English

A father and his daughter struggle to survive in deep space where they live in isolation.

Robert Pattinson, Juliette Binoche, André Benjamin and Mia Goth play the leading roles in the mysterious and exciting sci-fi thriller High Life by director Claire Denis.

Credits

Regie: Claire Denis
Cast: Robert Pattinson, Juliette Binoche, André Benjamin, Mia Goth
Duur: 110 min
Jaar: 2018
Land: Frankrijk/Groot Brittannië/Verenigde Staten
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld 

De finesse en de licht onderkoelde afstand waarmee Denis vertelt, hebben een hypnotiserend effect.
**** De Volkskrant