Sunset

László Nemes
21 mrt
-
27 mrt
Data & tickets
Meer speeldata

Sunset is de nieuwe film van Oscarwinnaar László Nemes (Son of Saul)! Een jonge vrouw keert aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog terug naar Boedapest, haar geboorteplaats, om haar broer te zoeken. Het blijkt een mysterieuze zoektocht, waarin droom en werkelijkheid door elkaar heen lopen.

Er heerst onrust en chaos in Boedapest wanneer de 20-jarige Írisz (Juli Jakab) vanuit Wenen terugkeert naar de Hongaarse hoofdstad, haar geboorteplaats. Ze solliciteert naar een baan in een elegante hoedenwinkel, ooit eigendom van haar ouders, die ze op 2-jarige leeftijd verloor in een tragisch ongeval.

Wanneer ze erachter komt dat ze een broer heeft, zet ze alles op alles om hem te vinden. Ondanks de gevaren die op de loer liggen, is Írisz vastberaden om haar zoektocht naar antwoorden voort te zetten, zelfs wanneer er donkere geheimen uit het verleden naar boven komen.

Net als bij zijn Oscarwinnaar Son of Saul werkte de Hongaarse regisseur László Nemes samen met cameraman Mátyás Erdély. Zijn lange, droomachtige 35mm-shots werden na de première op het Filmfestival van Venetië geprezen door de internationale pers: "Hoe meer we door Mátyás Erdély’s prachtige cinematografie in Írisz haar wereld worden getrokken, des te meer je daar wilt blijven rondhangen, ondanks het dreigende gevaar," aldus IndieWire.

Credits

Regie:László Nemes
Cast: Juli Jakab, Susanne Wuest, Vlad Ivanov, Evelin Dobos, Levente Molnár
Duur: 143 min
Jaar: 2019
Land: Hongarije
Taal: Hongaars gesproken, Nederlands ondertiteld

Een eigenzinnige, zelfverzekerde film over indrukwekkend en prachtig vastgelegd mysterie.
**** VPRO Cinema