Another Day of Life

Raúl de la Fuente
22 mrt
-
27 mrt
Data & tickets
Meer speeldata

De wereldberoemde Poolse journalist Ryszard Kapuściński was bij leven al legendarisch. Hij reisde naar de moeilijkste en gevaarlijkste plekken om terug te komen met prachtige reportages vol impressionistische sfeerbeelden als in de beste fictie.

Another Day of Life is de indrukwekkende verfilming van zijn beroemde boek, waarin we op ongekend lyrische wijze mee worden genomen in de gekte, de hoop, het onrecht en het idealisme van de onafhankelijkheidsstrijd in de jaren ’70 in Angola.

English below

Onderdeel van:
Movies in English

Wanneer Kapuściński aankomt in Angola, een van de laatste Afrikaanse kolonies die onafhankelijk gaat worden, staat het land op springen. Terwijl de Portugezen vertrekken, breekt er een felle onafhankelijkheidsstrijd uit.

Kapuściński besluit om als enige buitenlandse journalist naar het front te trekken. Het wordt zijn persoonlijk zwaarste tocht, waarin 20 jaar intense verslaggeving over de droom van een vrij Afrika culmineert. Op fabuleuze wijze weten de filmmakers deze reis filmisch te verbeelden. Door de prachtige, soms bijna hallucinante animatie, maken we niet alleen de gebeurtenissen mee, maar ervaren ze ook in de magisch realistische stijl van Kapuściński.

In combinatie met hedendaagse documentaire beelden van de hoofdpersonages die nu nog leven, krijgt de film een enorme emotionele kracht. De film won dan ook de European Film Award (de Europese Oscar) voor de beste animatiefilm van het jaar.

English

Another Day of Life is a movie based on the book written by legendary Polish war correspondent Ryszard Kapuściński. It tells the story of a journalist, left to himself to write a feature story on the civil war in Angola on the advent of its regaining independence in 1975.

Credits

Regie: Raúl De la Fuente
Cast: Miroslaw Haniszewski, Vergil J. Smith, Tomasz Zietek
Duur: 81 min
Jaar: 2018
Land: Polen/Spanje
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Het verslag van een journalist op oorlogspad is vooral boeiend door de mensen die hij onderweg treft, zoals de jonge guerillastrijdster Carlotta die om het leven komt.
**** Algemeen Dagblad