The Beast in the Jungle

Clara van Gool
22 mrt
-
27 mrt
Data & tickets
Meer speeldata

Auteur Henry James schreef in 1903 een ongrijpbaar, poëtisch liefdesverhaal: The Beast in the Jungle. De Nederlandse regisseur Clara van Gool maakt er een spannende dansfilm van. Het verhaal strekt zich uit van eind 19de eeuw tot nu.

English below

Tegen de achtergrond van een afgelegen Engels landhuis speelt het raadselachtige liefdesverhaal van John Marcher en May Bartram.

John gaat door het leven met het voorgevoel dat hem een onheilspellende gebeurtenis zal overkomen. Dit gevoel is zo hevig dat het hem verlamt. De enige aan wie hij dit toevertrouwt is May, die besluit om samen met hem op dat moment te wachten. May ontwikkelt gevoelens van ware liefde voor hem. John wordt echter beheerst door zijn onrust en angst, waardoor de liefde tussen hen gedoemd lijkt te mislukken.

Dit epische duet is gebaseerd op de novelle The Beast in the Jungle van Henry James, geschreven in 1903. In deze dansante bewerking strekt het verhaal zich uit van eind 19de eeuw tot in het heden.

English

Based on the novella Beast in the Jungl , written in 1903 by Henry James, depicts the enigmatic love story of John Marcher and May Bartram.

Their duet around an omnious secret is captured in a style both physical and poetic. Set in a remote countryside mansion the story stretches over a century, spiraling from the Jamesian late 19th century to the global present.

Credits

Regie: Clara van Gool
Cast:Dane Hurst, Sarah Reynolds, Claire Johnston
Duur: 87 min
Jaar: 2018
Land: Nederland
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

De bewegingen van de acteurs onderstrepen het stroperige van de tijd waarin wordt gewacht en verlangd.
*** NRC Handelsblad