Climax

Gaspar Noé
31
jan
-
6
feb
Data & tickets
Meer speeldata

Een bejubelde, bedwelmende en overweldigende film waarin een dansrepetitie volledig uit de hand loopt; decadent, sexy en uitzinnig als een schilderij van Jeroen Bosch.

- English  - 

On Thursday 31st of January at 7 pm we will screen Climax with English subtitles. 

Op donderdag 31 januari vertonen we om 19.00 uur Climax met Engelse ondertiteling. 

Onderdeel van:
[ENG] [SUBS]

Regisseur Gaspar Noé (Irréversible) overtreft zichzelf en maakte een film die alles wat je het afgelopen jaar zag in zijn schaduw stelt.

Een groep virtuoze dansers verzamelt zich in een afgelegen schoolgebouw om te repeteren. Ze zijn op tournee in de VS. Het is de jaren ’90. De repetitie is een fenomenale en onvergetelijke dans-performance, die overloopt in een feestje om hun aanstaande succes te vieren. De energie is hoog, de dansers zijn opgewonden en het duurt wel even voordat ze door hebben dat er LSD in de Sangria zit. Vanaf dan loopt het totaal en compleet uit de hand. Alle stadia als in Dante’s hel worden doorlopen, met een sensuele, filmische energie zoals waarschijnlijk alleen Noé die kan creëren.

Het is bijna ongelofelijk dat deze film in maar 15 dagen is gemaakt. De dansers zijn geen acteurs, maar schitteren als een eclectisch en hypnotiserend collectief. De manier waarop de camera naadloos vloeit en samenwerkt met de fysieke expressie van de dansers is wonderbaarlijk, aanstekelijk en meeslepend. Een gesamtkunstwerk van Noé, zijn vaste cameraman Benoît Debie (Spring Breakers) en choreografe Nina McNeely (Rihanna, Major Lazer), ondersteund door een fantastische soundtrack (Daft Punk, Aphex Twin).

Climax was een van de meest besproken en bejubelde films van het afgelopen filmfestival Cannes en won de hoofdprijs in de Quinzaine des Réalisateurs.

English

Climax was one of the most discussed and acclaimed films of Cannes Film Festival 2018. 

In the mid 1990's, a group French dancers join together for a three-day rehearsal in a closed-down building. They gather in a closed-down boarding school located at the heart of a forest to share one last dance. The rehearsal turns into a party to celebrate their upcoming success. Quickly, the atmosphere changes and morphs into a hallucinatory nightmare when they learn the sangria is laced with LSD. 

A sensual and cinematic energy only Noé can create. 

Credits

Regie: Gaspar Noé
Cast: Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub
Duur: 95 min.
Jaar: 2018
Land: Frankrijk
Taal: Frans en Engels gesproken, Nederland ondertiteld