Capharnaüm

Nadine Labaki
16
feb
-
20
feb
Data & tickets
Meer speeldata

In een overvol, vervallen appartement in Beiroet groeit de twaalfjarige Zain op zonder enig perspectief. Wanneer hij na een crisis het gezin ontvlucht, vindt hij onderdak bij een illegale Ethiopische die hem aanstelt als oppas voor haar baby. Energiek en aandoenlijk portret van het uitdijende precariaat in de Libanese metropool.

In de rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen, voor de rechter. Rechter: "Waarom klaag je je ouders aan?" Zain: "Voor dat ze me leven hebben gegeven." De nieuwe film van regisseur Nadine Labaki is een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind.

Zain slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind van het gezin is het zijn taak om te werken om te helpen het gezin te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan een oudere lokale groenteboer, besluit Zain weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip, met nieuwe vriendschappen en alles beslissende keuzes.

 

Credits

Regie: Nadine Labaki
Cast: Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw, Treasure Bankole
Duur: 120 min. 
Jaar: 2018
Land: Libanon
Taal: Arabisch gesproken, Nederlands ondertiteld 

 

Knap geschreven en bijzonder sterk uitgevoerd drama. Alle rollen zijn sterk bezet, met de kinderen als grote uitblinkers.
**** De Volkskrant