Jij bent mijn vriend

Petra en Peter Lataster
15
dec
-
16
dec
Data & tickets

Een hartverwarmende film - van de makers van De kinderen van juf Kiet - over Branche, een jongen van zes die nieuw is in Nederland en het belang en de kracht van vriendschap ervaart.

Op zondag 2 december om 10.30 uur zie je Jij bent mijn vriend met na afloop een Q&A met de regisseurs Petra en Peter Lataster. 

Vriendschap sluiten moet je leren en dat gaat met vallen en opstaan. Regisseurs Petra en Peter Lataster filmen in Jij bent mijn vriend de levendige zesjarige Branche die net met zijn ouders vanuit Macedonië naar Nederland is gekomen en voor het eerst naar school gaat. Hij spreekt de taal niet en kent niemand. Een vriend vinden blijkt niet zo eenvoudig te zijn.Branche moet zich in de klas van juf Kiet staande houden tussen klasgenootjes waarmee hij geen taal of gezamenlijke achtergrond deelt. Jij bent mijn vriend volgt Branche vanaf de paniek van zijn eerste dag naar school tot een zelfverzekerde jongen in de klas van meester Wout.

Petra en Peter Lataster filmden in hun kenmerkende observerende stijl – zonder commentaar of interviews en vanuit het perspectief van de kinderen.

Credits

Regie: Petra Lataster, Peter Lataster
Duur: 77 min. 
Jaar: 2018
Land: Nederland
Taal: Nederlands, Arabisch gesproken, Nederlands ondertiteld