Girl

Lukas Dhont
8
nov
-
9
nov
Data & tickets

Op donderdag 8 november verzorgt kunsthistoricus Ko van Dun een inleiding bij Girl. 

De film Girl zoomt in op een van de grote thema's van onze tijd: wie zijn we in een wereld waarin identiteit geen gegeven maar een keuze is? In zijn inleiding op de film neemt Ko van Dun u mee op een reis door de tijd en laat hij zien hoe seksuele identiteit ook vroeger al de verbeelding prikkelde.

Donderdag 8 november: 
20.00 - 20.50 inleiding door Ko van Dun
20.50 - 21.10 pauze
21.10 - 22.50 filmvertoning Girl
 

Onderdeel van:
Film met inleiding

Girl schetst het leven van de 15-jarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Echter, samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren.

Tijdens het Filmfestival van Cannes sleepte Girl verschillende prijzen in de wacht. Debuterend regisseur Lukas Dhont werd bekroond met de prestigieuze Camera d’Or, de jonge hoofdrolspeler Victor Polster won de prijs voor de Beste Vertolking in Un Certain Regard, de internationale pers beloonde Girl met de Prix Fipresci en de film won ook nog eens de Queer Palm. Bij de wereldpremière tijdens het Filmfestival van Cannes werd de film beloond met een minutenlang durende staande ovatie.

Credits

Regie: Lukas Dhont
Cast: Victor Polster, Arieh Worthalter
Duur: 106'
Jaar: 2018
Land:België
Taal: Frans en Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld