Movies that matter

Styx

Wolfgang Fischer
23
jan
-
6
feb
Data & tickets
Meer speeldata

Tijdens haar vakantie vaart de Duitse arts Rike in haar eentje met een zeilboot over de Atlantische oceaan. Haar reis wordt abrupt onderbroken wanneer ze midden op zee een zinkende vissersboot met honderden vluchtelingen tegenkomt.

- English below -

Rike, een 40-jarige arts uit Europa, belichaamt een typisch Westers model van geluk en succes. Ze is geschoold, zelfverzekerd, vastbesloten en toegewijd. De spoedarts vervult haar lang gekoesterde droom door alleen in haar zeilboot de zee op te gaan. Haar doel: Ascension Island in de Atlantische Oceaan. Maar haar droomvakantie wordt snel afgebroken op volle zee, wanneer ze na een storm in de buurt van een getroffen vissersboot strandt. Ongeveer honderd mensen staan op het punt te verdrinken. Rike volgt de wetten van de zee en roept om hulp via de radio. Als haar roep om hulp niet gehoord wordt, is ze gedwongen een belangrijke beslissing te nemen. 

English

During a holiday, German doctor Rike is sailing across the Atlantic ocean by herself. Her adventure suddenly turns into an unprecedented challenge when she spots a badly damaged, hopelessly overloaded refugee boat nearby. 

Credits

Regie: Wolfgang Fischer
Cast: Susanne Wolff, Gedion Oduor Wekesa en Alexander Beyer
Duur: 94 min.
Jaar: 2018
Land: Duitsland, Oostenrijk
Taal: Engels en Duits gesproken, Nederlands ondertiteld