BlacKkKlansman

21
sep
-
26
sep
Data & tickets
Meer speeldata

Baanbrekend regisseur Spike Lee is terug met de provocerende film BlacKkKlansman, gebaseerd op het leven van Ron Stallworth. Deze politieman uit Colorado Springs slaagde er als eerste Afro-Amerikaanse agent in om te infiltreren in de Ku Klux Klan.

Onderdeel van:
Movies in English

Detective Stallworth (John David Washington) en zijn partner Flip Zimmerman (Adam Driver) wisten tot in de hoogste kringen van de KKK binnen te dringen. Hun doel was de plannen van deze geheime, extremistische organisatie om de macht over te nemen in de stad, te dwarsbomen.

Spike Lee (Inside Man, Malcolm X, Do the Right Thing) vertelt op zijn kenmerkende directe, maar tevens humorvolle wijze dit ongelooflijke verhaal dat je in de meeste geschiedenisboeken niet tegenkomt.

 

English

Ron Stallworth, an African-American police officer from Colorado, successfully manages to infiltrate the local Ku Klux Klan with the help of a white surrogate, who eventually becomes head of the local branch.

Credits

Regie: Spike Lee
Cast: Adam Driver, John David Washington, Laura Harrier, Topher Grace
Duur: 135 min. 
Jaar: 2018
Land: VS
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Regisseur Spike Lee, die zich openlijk verzet tegen het regime Trump (hij noemt hem 'Agent Orange', naar zijn zonnebankkleur), gebruikt dit historische gegeven ook om het hedendaagse racisme aan de kaak te stellen. Een jaar na de rellen in Charlottesville is BlacKkKlansman, naast een geweldige en bij tijden hilarische film, ook een politiek pamflet.

Even bijtend als grappig
★★★★ VPRO Cinema

Bekijk onze thema's