Tiempo Compartido

Sebastián Hofmann
16
aug
-
22
aug
Data & tickets
Meer speeldata

Even lekker bijkomen en aan hun relatie sleutelen, denken vakantiegangers Pedro en Eva. Met hun zoontje arriveren ze in Vistamar: een mega vakantie-resort met schitterende zwembaden, golfbanen en ‘animatie’.  

Let op: op zondag 12 augustus om 10.30 uur wordt deze film vertoond als ‘met je baby naar de film’.

Al snel verschijnen er scheurtjes in het paradijs. Want de villa van Pedro en Eva blijkt dubbel geboekt. Eva besluit dat er niks anders op zit dan hun kamers te delen met de uitbundige roodverbrande familie die ineens voor de deur staat. Maar Pedro gaat verhaal halen en raakt steeds verder verstrikt in de onnavolgbare retoriek van de blijmoedige staf, waaronder Gloria en Andres, een van elkaar vervreemd echtpaar van middelbare leeftijd. Het nieuwe management van Vistamar (prachtige rol van ‘Breaking Bad’s R.J. Mitte) biedt Gloria mooie carrièrekansen. Terwijl zij promotie maakt, voelt Andres nattigheid. Pedro raakt paranoide, zijn gezin raakt steeds verder van hem verwijderd; hij en Andres besluiten samen de sinistere krachten van het conglomeraat te ontmaskeren…

Met een wrange, subversieve toon, zwarte humor en een zenuwslopende esthetiek, lokt Sebastián Hofmann ons vernuftig zijn duistere verbeelding in via het zonnige Vistamar, waar het paradijs niet alleen binnen bereik, maar ook te koop is.

Tiempo Compartido is een angstaanjagende visie op de mensheid: loungend bij het zwembad terwijl een verraderlijk bedrijfsorganisme je verleidt met loze beloftes van geluk en genezing.

Verrassend scherp en geestig
★★★★ de Volkskrant

Credits

Regie: Sebastián Hofmann
Cast: Luis Gerardo Mendez, R.J. Mitte, Cassandra Ciangherotti, Miguel Rodarte, Montserrat Marañon
Duur: 96 min.
Jaar: 2018
Land: Mexico
Taal: Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld