La Ch´tite Famille

Dany Boon
16
aug
-
22
aug
Data & tickets
Meer speeldata

Het prestigieuze, luxueuze heden en het eenvoudige, plattelandse verleden van een Parijse designer komen keihard met elkaar in botsing. Wanneer hij zijn geheugen verliest waant hij zich twintig jaar terug in de tijd, toen hij nog een eenvoudige, Noord-Franse, ch’ti-sprekende arbeiderszoon was.

Valentin D, die samen met zijn partner Constance een succesvol designerduo vormt, heeft om een plek in de exclusieve wereld vol luxe te verwerven altijd gelogen over zijn eenvoudige komaf. Wanneer zijn ongemanierde moeder, broer en schoonzus onverwachts bij de opening van zijn retrospectief in het prestigieuze Palais de Tokyo in Parijs komen opdagen, botsen Valentins twee werelden onvermijdelijk met elkaar. Al helemaal wanneer Valentin ook nog eens wordt aangereden door een auto, daardoor zijn geheugen verliest en zich twintig jaar in het verleden waant, toen hij nog een Noord-Franse, ch’ti-sprekende arbeiderszoon was.

Komiek Dany Boon, regisseur en hoofdrolspeler, weet de snobistische kunstwereld heerlijk af te schilderen, met hier en daar een vette knipoog naar Jacques Tati.
★★★ Volkskrant

Credits

Regie: Dany Boon
Cast: Dany Boon, Line Renau, Valérie Bonneton, Laurence Arné, Guy Lecluyse, François Berléand, Pierre Richard
Duur: 106 min. 
Jaar: 2018
Land: Frankrijk
Taal: Frans gesproken, Nederlands ondertiteld