On Chesil Beach

Dominic Cooke
16
aug
-
22
aug
Data & tickets
Meer speeldata

Tijdens hun huwelijksreis droomt het pasgetrouwde jonge stel Florence en Edward van hun toekomst samen. Ze beseffen echter nog niet dat de beslissingen die ze die zomer nemen invloed zullen hebben op de rest van hun leven.

Onderdeel van:
Movies in English

Het is de zomer van 1962 en Engeland is slechts een jaar verwijderd van grote sociale veranderingen, Beatlemania, de seksuele revolutie en de Swinging Sixties. Op de avond van hun huwelijk dineren Florence en Edward op hun kamer in een bedompt hotel bij Chesil Beach in het Engelse Dorset. Hier blikt het stel terug op hun ontluikende romance, ongemakkelijk over de aanstaande huwelijksnacht. De verzwegen misverstanden en angsten van die avond zullen hun levens voor altijd veranderen.

Geliefd Brits auteur Ian McEwan schreef zelf het scenario voor de verfilming van zijn bestseller On Chesil Beach.

English

 Adapted by Ian McEwan from his bestselling novel, the drama centers on a young couple of drastically different backgrounds in the summer of 1962. Following the pair through their idyllic courtship, the film explores sex and the societal pressure that can accompany physical intimacy, leading to an awkward and fateful wedding night.

Prachtig gedoseerd verhaal over liefde, seks en de angst voor het onbekende.
★★★★ VPRO Cinema

Credits

Regie: Dominic Cooke
Cast: Saoirse Ronan, Billy Howle, Anne-Marie Duff, Emily Watson
Duur: 105 min.
Jaar: 2018
Land: Groot Brittannië 
Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld