Live Ballet

La Bayadère

Petipa
13
nov
-
18
nov
Data & tickets

Natalia Makarova's productie van dit 19-eeuwse klassieke ballet brengt een exotische wereld van tempeldanseressen en nobele krijgers tot leven.

Onderdeel van:
Live Opera & Ballet

Marius Petipa’s legendarische sprookje, gesitueerd in India, verhaalt van een tempeldanseres en de prins die háár liefheeft maar trouwt met een ander. Een van de hoogtepunten voor het corps de ballet is de beroemde, maanverlichte ‘witte akte’ – Het rijk der schimmen – waarin de verloren liefde van de prins in vele gedaanten zijn geest belaagt.

De choreografie geeft niet alleen de twee concurrerende ballerina’s alle ruimte om te schitteren, maar laat in een opzienbarende solo ook een bronzen afgodsbeeld tot leven komen. De klankrijkdom en sfeer van Minkus’ muziek sluiten perfect aan bij de elegante precisie van de klassieke choreografie en het drama van het verhaal.

English

An iconic 19th-century Russian ballet, La Bayadère was originally performed at the Bolshoi Theatre in St Petersburg in 1877, and was regularly performed within the former Soviet Union throughout the 20th century. It remained unknown in the West until the Kirov Ballet toured with the Kingdom of the Shades scene in 1961. Natalia Makarova saw La Bayadère as a child in Leningrad and created this production in 1980. The Kingdom of the Shades scene in Act III is one of the ballet's highlights, in which a series of arabesques across the moonlit stage demonstrates the strength of the corps de ballet and the beauty of Marius Petipa's choreography.

Bekijk onze thema's