De Wilde Stad

Mark Verkerk
di 21
augustus
  • di 21 aug
    21:00

BUITENFILM | Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur.

Onderdeel van:
Buitenfilm

Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) is er nu De Wilde Stad: een bioscoopfilm die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentairebeelden van de stedelijke natuur. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien met verrassende plotwendingen.

Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen, met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu. De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven, simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon, en geeft zijn commentaar daarop (voice-over: Martijn Fischer).

Credits

Regie: Mark Verkerk
Cast: Martijn Fischer
Duur: 85 min.
Jaar: 2017
Land: Nederland
Taal: Nederlands gesproken

 

Bekijk onze thema's