Here

Bas Devos
za 20 jul - wo 24 jul
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
20 jul
-
24 jul

Ontdek de verborgen schoonheid onder onze voeten in Here. In Brussel vinden een bouwvakker en een jonge studente elkaar door hun liefde voor het kleine en onzichtbare. 

★★★★★ - NRC | ★★★★★ - VPRO Cinema

Stefan is een zachtaardige bouwvakker in Brussel die op het punt staat te vertrekken naar zijn thuisland Roemenië voor de zomervakantie. Tijdens zijn wandelingen en afscheidsbezoeken aan vrienden en familie ontmoet hij ShuXiu, een jonge Belgisch-Chinese vrouw die haar studie wijdt aan mossen. Haar oog voor het nauwelijks zichtbare intrigeert Stefan en laat zijn blik nog meer richten op de schatten die ons voortdurend omringen - of ze nu worden gedeeld met de mensen rondom ons of gewoon onder onze voeten groeien.

Here is een poëtische stadssymfonie die een ode brengt aan het onzichtbare en de schoonheid van het kleine. Geduldig en contemplatief ontvouwt regisseur Bas Devos de connectie tussen stad en natuur en, op de achtergrond van een ontluikende liefdesgeschiedenis, de connectie tussen mensen zelf. Zijn zintuigprikkelende film werd prachtig in beeld gebracht door cinematograaf Grimm Vandekerckhove, wiens werk dit jaar op het Filmfestival van Rotterdam beloond werd met de Robby Müller Award.

Here
Regie
Bas Devos
Cast
Stefan Gota, Liyo Gong
Speelduur
82 min
PREMIEREDATUM
do 20 jun
Jaar
2023
Land
België
Taal
Frans, Roemeens, Chinees, Nederlands
Ondertiteling
Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden