Presentatie Stadsdichter & -Schrijver Eindhoven

de Bibliotheek Eindhoven, Boekhandel Van Piere & Watershed
do 4 jul 19:30
4 jul
19:30

Eindhoven krijgt een nieuwe Stadsdichter en maar liefst twee nieuwe Stadsschrijvers. Op donderdag 4 juli maken we de nieuwe Stadsdichters en Stadsschrijvers bekend, tijdens een speciale avond bij ons op het podium. We nemen tijdens deze feestelijke avond ook afscheid van de huidige Stadsdichter en Stadsschrijver, Iris Penning en Mark Groenen. Iris Penning presenteert haar boek – Sta ik hier een trui te zijn tussen alle stropdassen – met daarin een oogst van vier jaar stadsdichterschap.

De opvolger van de huidige Stadsdichter en Stadsschrijver is een nieuw creatief stadscollectief, met naast de Stadsdichter en twee Stadsschrijvers ook twee makers uit andere disciplines. Met z’n vijven werken ze de komende anderhalf jaar samen aan diverse producties, publicaties en uitingen in de publieke ruimte.  

Het programma van 4 juli wordt grotendeels samengesteld door de nieuwe Stadsdichter en Stadsschrijvers en is voor iedereen een verrassing. Wel kunnen we zeggen dat Iris Penning en Junior Stadsdichter Myrthe Smetsers zullen optreden.

Georganiseerd door de Bibliotheek Eindhoven, Boekhandel Van Piere en Watershed