The Dead Don't Hurt

Viggo Mortensen
wo 19 jun - wo 26 jun
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik
19 jun
-
26 jun

Wanneer hun plan om naar het stille Elk Flats in Nevada te reizen in duigen valt door de start van de burgeroorlog, besluit Holger in dienst te treden en blijft Vivienne alleen achter. Vivienne is vastbesloten om voor zelfstandig door te gaan en moet daarom opboksen tegen corrupte en kapitalistische mannen.

★★★★★ - Trouw | ★★★★ - NRC | ★★★★ - VPRO Cinema

Californië, 1860. Wanneer de Frans-Canadese bloemiste Vivienne Le Coudy en de Deense immigrant Holger Olsen elkaar ontmoeten in San Francisco, zijn ze op slag verliefd. De vrijgevochten, onafhankelijke Vivienne is echter niet van plan om te trouwen met de zachtaardige veteraan. Ze besluit wel om met hem mee te reizen naar het rustige Elk Flats in Nevada, waar ze samen een bestaan willen opbouwen. Het uitbreken van de burgeroorlog verstoort echter al snel hun plannen als Holger besluit in dienst te treden. Alleen achtergebleven is Vivienne vastbesloten haar eigen boontjes te doppen, ook al betekent dit dat ze moet opboksen tegen de corrupte burgemeester en zijn machtige zakenpartner Mr Jeffries, wiens zoon Vivienne maar niet met rust wil laten.

The Dead Don't Hurt schetst een portret van een gepassioneerde vrouw die vastbesloten is voor zichzelf op te komen in een wereld gedomineerd door meedogenloze mannen. Vicky Krieps zet een ijzersterke vertolking neer in deze feministische western geregisseerd en geschreven door Viggo Mortensen. De acteur nam naast de regie ook de hoofdrol, muziek en productie van zijn tweede speelfilm op zich, die verbluft in zowel het spel als de visueel overweldigende beelden.

The Dead Don't Hurt
Regie
Viggo Mortensen
Cast
Vicky Krieps, Viggo Mortensen, Solly McLeod, Danny Huston
Speelduur
129 min
PREMIEREDATUM
do 6 jun
Jaar
2023
Land
Mexico, Canada, Denemarken
Taal
Engels, Frans, Spaans
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik