Only the River Flows

Shujun Wei
wo 19 jun - wo 26 jun
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
19 jun
-
26 jun

Hoofdinspecteur Ma Zhe gaat zelf op onderzoek uit, wanneer er verschillende aanwijzingen en meerdere moorden opduiken. Met een hoofdverdachte die steeds ontsnapt, raakt hij verwikkeld in iets wat zijn gevoel van realiteit uitdaagt.

In het landelijke China van de jaren 90 wordt het lichaam van een vrouw bij de rivier gevonden. Hoofdinspecteur Ma Zhe krijgt de taak om de ogenschijnlijk eenvoudige moordzaak te onderzoeken en onder zijn leiding vindt er al snel een arrestatie plaats. Zijn superieuren feliciteren hem, maar verschillende aanwijzingen en meerdere moorden dwingen Ma Zhe om dieper te graven en ondanks het bevel van zijn meerderen blijft hij de zaak verder onderzoeken. Steeds meer raakt hij verwikkeld in iets wat zijn gevoel van realiteit uitdaagt en neemt zijn obsessie toe. Ma Zhe volgt een hoofdverdachte die in verband wordt gebracht met het slachtoffer maar steeds aan hem ontsnapt. Andere aanwijzingen leggen onbedoeld de verborgen levens van de gemeenschap bloot - of het nu gaat om een illegale affaire tussen twee poëzieliefhebbers, of een travestiet die zijn identiteit probeert te verbergen voor het publiek.

Only the River Flows is de derde speelfilm van WEI Shujun en was in China al een groot succes. Minder dan een maand na de bioscooprelease behoorde de film al tot een van China’s best verdienende arthouse films. Door de combinatie van de korrelige 16mm textuur en veel regen en mist past de film helemaal in het neo-noir genre. De film is gebaseerd op de korte roman Mistakes by the River van de beroemde Chinese schrijver YU Hua.

Only the River Flows
Regie
Shujun Wei
Cast
Yilong Zhu, Chloe Maayan
Speelduur
102 min
PREMIEREDATUM
do 6 jun
Jaar
2023
Land
China
Taal
Chinees
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik