Eddy's Oorlog met Q&A

Joost van der Valk
ma 4 mrt 20:00
4 mrt
20:00

In dit indrukwekkende portret volgt filmmaker Joost van der Valk oorlogsfotograaf Eddy van Wessel (viermaal winnaar Zilveren Camera) tijdens zijn verslaglegging van de oorlog in Oekraïne, veelal rondom de frontlinie en in het heetst van de strijd. Dit levert een uniek kijkje in zijn werkwijze, zijn visie en zijn vermogen om een oorlog te doorstaan én vast te leggen.

Na afloop van de film komt regisseur Joost van der Valk langs voor een Q&A.

★★★★ DE VOLKSKRANT

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al 3 decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

Filmmaker, Joost van der Valk (Satudarah - One Blood) volgde hem in zijn kielzog en documenteert zo hoe Van Wessel de oorlog via ontmoetingen en interacties met Oekraïners beleeft en vastlegt. Aan de andere kant van de lens ben je echter niet immuun voor al het oorlogsleed. Hoe functioneer je als fotograaf in de surreële werkelijkheid van een oorlog?

Eddy's Oorlog met Q&A
Regie
Joost van der Valk
Cast
Eddy van Wessel
Speelduur
90 min
PREMIEREDATUM
do 29 feb
Jaar
2023
Land
Oekraïene
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld