Dune: Part One

Denis Villeneuve
za 2 mrt 18:15
2 mrt
18:15

He who controls the spice controls the universe.

Dit is het mythische heldenverhaal van Paul Atreides, hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen. 

Part One & Part Two achter elkaar zien? Op zaterdag 2 maart kan dat! Haal hier je tickets voor Dune: Part Two. 

Dune speelt zich af in het jaar 10191 op de woestijnplaneet Arrakis. Dit is de enige planeet waar de grondstof spice voorkomt. Spice is heel erg belangrijk voor iedereen in het universum, aangezien het ruimtevaart op grote afstanden mogelijk maakt. Ook heeft het een geestverruimende werking wanneer het geconsumeerd wordt.

Paul reist naar Arrakis om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen. Intussen wordt er door kwaadaardige mogendheden hevig gestreden om de kostbare spice van de planeet, een stof die alleen daar te winnen is en in staat is het menselijk vermogen te vergroten.

Deze film van regisseur Denis Villeneuve's won maar liefst zes Oscars en werd daarmee de film die de meeste Oscars mee naar huis nam in 2022. De awards waarmee Dune beloond werd waren Beste Muziek, Beste Geluid, Beste Montage, Beste Productieontwerp, Beste Cinematografie en Beste Visuele Effecten.

Dune: Part One
Regie
Denis Villeneuve
Cast
Timothée Chalamet, Paul Atreides, Rebecca Ferguson
Speelduur
166 min
PREMIEREDATUM
do 8 feb
Jaar
2021
Land
Canada, VS
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Angst