Game Changers | Taxi Driver

Martin Scorsese
ma 16 okt 20:00
16 okt
20:00

Taxi Driver (1976) vormde de tweede en misschien wel meest iconische samenwerking tussen regisseur Martin Scorsese en acteur Robert De Niro. De film, die in Cannes een Gouden Palm won, is een meesterlijke neo-noir en is een van de meest invloedrijke films uit de jaren zeventig. Voorafgaand aan de film zal filmdocent Twan Arts in een masterclass de ontstaangeschiedenis van Taxi Driver uiteen zetten en stilstaan bij het talentvolle duo Scorsese & De Niro.

TAXI DRIVER
In de film speelt Robert De Niro een oorlogsveteraan die als taxichauffeur de nachtelijke straten van New York doorkruist. Het gespuis en de vuiligheid die hij nacht na nacht aanschouwt, wakkert zijn drang naar een gewelddadig ingrijpen steeds meer aan.

GAME CHANGERS
Na twee succesvolle edities keert Game Changers terug. Iedere derde maandag van de maand zal een iconische filmklassieker worden vertoond. Voorafgaand aan de vertoning zal filmdocent Twan Arts in een masterclass toelichten wat de gekozen film tot een onvervalste game changer maakt in de wereld van de cinema.

Game Changers | Taxi Driver
Regie
Martin Scorsese
Cast
Robert De Niro, Jodie Foster, Cybill Shepherd
Speelduur
180 min
PREMIEREDATUM
do 1 jul
Jaar
1976
Land
Verenigde Staten
Taal
Engels, Spaans
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik