Killers of the Flower Moon

Martin Scorsese
do 19 okt - wo 25 okt
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik
19 okt
-
25 okt

Killers of the Flower Moon, gebaseerd op de alom geprezen bestseller van David Grann, speelt zich af in het Oklahoma van de jaren 20 en gaat over de seriemoord op leden van de olierijke Osage Nation, een reeks wrede misdaden die bekend werden als de Reign of Terror.

Aan het begin van de 20ste eeuw maakte de vondst van olie de indianen van de Osage Nation plotseling een van de rijkste volken ter wereld. Hun rijkdom trok onmiddellijk witte profiteurs aan, die door manipulatie, afpersing en diefstal de Osage zo veel mogelijk geld afhandig maakten en ze daarna vermoordden. Killers of the Flower Moon is een meeslepende misdaadsaga waarin echte liefde het pad kruist van laaghartig verraad, gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat wordt verteld aan de hand van de onwaarschijnlijke romance tussen Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) en Mollie Kyle (Lily Gladstone).

Killers of the Flower Moon kent tevens rollen voor Robert De Niro en Jesse Plemons en wordt geregisseerd door Oscarwinnaar Martin Scorsese naar een scenario van Eric Roth en Martin Scorsese, gebaseerd op de bestseller van David Grann. 

Regie
Martin Scorsese
Cast
Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone, Robert De Niro, Brendan Fraser, Jesse Plemons, John Lithgow
Speelduur
206 min
PREMIEREDATUM
do 19 okt
Jaar
2023
Land
Verenigde Staten
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 16 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik
Onderdeel van