Kinderboekenbal

De Boekenberg x Boekhandel Van Piere x de Bibliotheek Eindhoven x Natlab
wo 4 okt 13:30
4 okt
13:30

Trek je meest feestelijke outfit aan, want je bent uitgenodigd voor hét Kinderboekenbal van Eindhoven! Vier de start van de Kinderboekenweek met een theatervoorstelling en leuke workshops van bekende schrijvers. 

Papa's, mama's, opa's, oma's en oppassers mogen mee naar de theatervoorstelling en kunnen tijdens de workshops genieten van een luxe kopje koffie of thee in het café. Voor jou staat er ook ranja en popcorn klaar.

De gehele dag kun je naast de onderstaande workshops en theatervoorstelling doorlopend dansjes doen in de Silent Disco, de grootste gebouwen bouwen met een berg Lego of genieten van speciale shortfilms in de filmzaal. Natuurlijk kun je ook terecht bij de boekenkraampjes om de nieuwste boeken te kopen en ze eventueel zelfs te laten signeren. En als je wil.. kun je ook al meteen beginnen met lezen in één van de knusse leeshoekjes.

13.30 uur Deuren open
14.15-15.15 uur Tijdsblok 1 (Theater of workshop)
15.15-15.45 uur Pauze
15.45-16.45 uur Tijdsblok 2 (Theater of workshop)
17.15 uur Einde

 

THEATER

Help, ik ga logeren... - Theatergroep Zwerm
Eindelijk is het zover: Sam komt bij Philine logeren. Philine heeft al 100.000 keer bij hem gelogeerd, maar hij nog nooit bij haar. Hij heeft last van heimwee. En nu slaapt ie een hele week in een vreemd huis, met andere gewoontes én Lena’s Molukse Oma die in het tuinhuis woont en bijna geen Nederlands spreekt. Hij moet wel, want zijn ouders zijn op zakenreis.

Philine en haar familie kunnen bijna niet wachten. Sam heeft wat minder zin in. Eigenlijk ziet ie er best tegenop. Zijn ouders hebben het echt beroerd gepland, want hij moet ook nog oefenen voor zijn kookinsigne bij de scouting. Hoe gaat ie dat nou weer doen als de Oma van Philine de hele dag ingewikkelde Indische gerechten staat te bereiden en alleen Indonesisch spreekt? Gelukkig zijn Philine en Sam ondanks alle verschillen vooral beste vrienden. Dus samen lossen ze ook dit probleem op.

Help, ik ga logeren… is een multimediale voorstelling over je thuis voelen, anders zijn en over hoe het erbij jou thuis aan toe gaat.

WORKSHOPS

 • Illustreren met Djenné Fila
  Kom knippen en plakken en illustreer zo je eigen fantasiedier! In deze tekenworkshop laat kinderboekenillustrator (en Zilveren Penseel-winnaar) Djenné Fila zien hoe je in haar stijl een eigen illustratie kan maken. Je mag ook aan de slag met het papier en de tekeningen die ze voor haar prentenboek De vuurvogel heeft gebruikt. In een uurtje laat Djenné zien hoe je met je eigen fantasie de mooiste illustraties kunt maken. Een paradijsvogel, insect of fantasiedier: wat ga jij maken?
 • Escaperoom met Michael Reefs
  Kinderboekenschrijver Michael Reefs heeft een gloednieuwe en knetterspannende serie: De Tempeljagers. Niet alleen worden lezers in het boek pagina na pagina meegesleurd in een bloedstollend avontuur, maar ook nog eens op het Kinderboekenbal onder leiding van niemand minder dan Michael Reefs zelf! Door middel van zes opdrachten en puzzels kun jij de juiste letters achterhalen om de code te kraken. Maar… dat is nog zo makkelijk niet! Zal het je lukken?
 • Wetenschapsquiz met Esther Walraven
  Waarom geven achtbanen zulke lekkere kriebels in je buik? Houden jouw ogen je ook wel eens voor de gek? Waarom stinken scheten eigenlijk? Wat is de invloed van de mens op de natuur en het klimaat? En wat gebeurt er eigenlijk tijdens een vulkaanuitbarsting? Ontdek het tijdens de wetenschapsquiz van Esther Walraven! Esther Walraven schreef de superleuke Waarom-boeken. Stuk voor stuk informatieve en grappige boeken, waarin wetenschappelijke onderwerpen op een eenvoudige manier worden uitgelegd.
 • Schrijfworkshop met Sanne Rooseboom
  Niemand minder dan de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk van dit jaar, Sanne Rooseboom, komt naar het Kinderboekenbal. Zij schreef onder andere Het Ministerie van Oplossingen, waar dit jaar het vijfde deel van is uitgekomen. Tijdens deze workshop vertelt ze hoe zij verhalen bedenkt, waar haar ideeën vandaan komen en hoe je ze vervolgens op een boeiende manier op papier zet. Ook geeft ze je tips hoe jij zelf aan de slag kunt met het schrijven van je eigen boeken.
 • Escaperoom met Michael Reefs
  Kinderboekenschrijver Michael Reefs heeft een gloednieuwe en knetterspannende serie: De Tempeljagers. Niet alleen worden lezers in het boek pagina na pagina meegesleurd in een bloedstollend avontuur, maar ook nog eens op het Kinderboekenbal onder leiding van niemand minder dan Michael Reefs zelf! Door middel van zes opdrachten en puzzels kun jij de juiste letters achterhalen om de code te kraken. Maar… dat is nog zo makkelijk niet! Zal het je lukken?
 • Het bromvliegeffect met Eva van den Broek en Tim den Heijer
  Als iets schijnbaar kleins ongemerkt grote invloed heeft op ons gedrag heet dat het bromvliegeffect. En dat effect zie je de hele dag door overal om ons heen – maar alleen als je weet waar je op moet letten! Kies je écht zelf of word je stiekem gestuurd in deze wereld vol apps, influencers en reclame? In hun boek Het bromvliegeffect junior en in deze workshop leren gedragswetenschapper Eva van den Broek en reclamestrateeg Tim den Heijer je om het bromvliegeffect te herkennen, de negatieve invloed ervan te vermijden en het op een goede manier zelf te gebruiken. Op school, in de winkel, op straat, online én thuis.